Platteland vraagt om beter vervoer

Zaterdag 14 maart 2020

We kunnen met z'n allen als konijnen in een lamp blijven kijken of we gaan de handschoen oppakken en het openbaar vervoer op het platteland een nieuwe impuls geven. Want dat is de komende jaren hard nodig. Zeker in de nieuw te vormen gemeente liggen er kansen om het OV een boost te geven.

Want vervoer  tussen de verschillende kernen is van levensbelang, maar ook de verbindingen vanuit de regio naar meer stedelijke gebieden. De laatste meer voor jonge mensen die in de stad studeren (mbo, hbo en universiteit) en natuurlijk voor alle mensen die in de regio willen blijven wonen, en hun werkplek in de stad hebben.

Deze week werd bekend dat de vervoerders inzetten op een intercity-verbinding tussen Nijmegen en Maastricht, die de reisduur tussen beide steden met meer dan 20 minuten verkort. Deze verbinding loopt voor een aanzienlijk deel over het al bestaande traject tussen Nijmegen en Roermond. Dat maakt de aankomende elektrificatie nog belangrijker.  En maakt de bereikbaarheid van Cuijk, Boxmeer en Vierlingsbeek vele malen beter.

Het raakt procies het thema dat PK belangrijk vindt: een vitale, gezonde, duurzame leefomgeving!